Deel dit bericht op :

Loopt u ook graag een blokje om in uw  eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Aalst? Log dan in voor de digitale startavond op dinsdag 30 maart. De dorpsraad Aalst, de gemeente Zaltbommel & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De digitale startavond begint om 19.30 uur. Doet u mee? Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-aalst.


Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 131 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.
Het Klompenpad in Aalst wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel naast het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op onze website: www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-aalst. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

 

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Bjorn van As van SLG, tel. 06-29321672.